Data analyse

Wat is data analyse en wat levert het op?

Data analyse staat ook wel bekend als Big Data en Business Intelligence. Data analyse wordt gebruikt om waardevolle informatie uit (grote hoeveelheden) data te halen. Hiervoor is het nodig om de data te inspecteren en op te schonen. Daarna wordt de data getransformeerd en gemodelleerd om vervolgens de meest waardevolle informatie uit de data te halen. Bij datamining gaat het om het leggen van statische verbanden in grote datasets. Om de data te kunnen doorgronden is ook kennis van de business noodzakelijk.
 
Data-analyse gaat dus over het ontdekken van verbanden in data over:
• genomen beslissingen,
• werkelijke resultaten en
• oorzaken achter die resultaten.
 

Ontwikkeling data analyse software voor het mkb

Het gebruik van data in het mkb blijft nog achter. Dat is jammer want ook voor mkb-bedrijven is het halen van kennis uit data met data-analyse een manier om de concurrentie voor te blijven. Dat vraagt actieve inzet van statistische technieken als regressie-analyse, het vastleggen van data (voor analyse), het opsporen van mogelijke verbanden, het doen van voorspellingen en het toetsen van deze voorspellingen aan de werkelijkheid.
 

Data analyse rapportages

Aan de hand van uw wensen zetten wij de KPI's (Key Performance Indicators) van uw organisatie om in statistieken waarmee u uw bedrijfsprocessen kunt optimaliseren. Hoe functioneert uw beveiligingsinstallatie nu echt? Wat zijn de werkelijke resultaten van die dure facebook-campagne? De analyse levert een rapportage op. Die kan de gebruiker zelf opvragen, of hij kan dit automatiseren, bijvoorbeeld naar een periodiek rapport, of naar een csv-bestand dat automatisch wordt gemaild.
 

Data analyse van systeemonderdelen

Naast uw organisatorische/bedrijfsmatige KPI's kunnen de statistieken ook systeemonderdelen bevatten. Hiermee krijgt u inzicht in de performance en dataloads van het systeem. Voorbeelden hievan zijn:
  • Mutli stage statistieken verwerking (van uur tot jaar).
  • Statistieken op basis van KPI's.
  • Systeem performance (speed, dataload).
 
Wilt u meer weten van onze specialisten data analyse? Neem vrijblijvend contact met ons op.
 

 

Andere diensten

Post adres:
Kerkstraat 13
6606AJ Niftrik
 
Copyright © 2019 Sync in Code